onsdag den 30. oktober 2013

BETON LYSESTAGER


Meget tyder på at der er en gylden fremtid for designs med metalliske overflader. Kobber har allerede i en rum tid været et af designernes favoritmaterialer, men ligeledes messing og guld rør på sig. Dette gælder både i rustikke, patinerede varianter med matte overflader, samt i de mere glossy og dekadente udgaver. Et materiale jeg synes skaber en rigtig god kontrast til de metalliske materialer er beton, der med sin rå overflade, giver boligens mange pyntenips og indretningen generelt lidt mere kant.

Jeg har støbt nogle lysestager i beton og givet dem et twist med en glossy overflade af smukke metalliske farver. Jeg har brugt Art metal maling, idet det var det jeg havde stående derhjemme, men spraymaling kan også med fordel benyttes.

Hvis du selv vil støbe lysestager i beton, skal du bruge følgende:
1 del Cement
5 dele sand
Lidt vand, men vær påpasselig med mængden. 
En spand
En flaske eller en dåse
Evt. en malerpind
Engangshandsker 


Step 1
Bland cement og sand i en spand, og tilsæt lidt vand ad gangen - det skal kun lige akkurat hænge sammen, og jo mindre vand der tilsættes, jo stærkere bliver betonen. 

Step 2
Når ingredienserne er blevet blandet godt og grundigt, til de nu danner en sammenhængende masse, hældes den op i flasken/dåsen. Du kan evt. bruge en malerpind til at tappe op og ned i massen for at undgå luftbobler. 

Step 3
Herefter sættes der et fyrfadslys i toppen af cementen, læg evt. en træklods over, så lyset bliver holdt nede, og ikke popper op. Lad nu betonen tørre udendøres, indtil den er blevet helt hård. Det tager ca. et døgns tid, hvorefter du kan skære formen af. 

Step 4
Sæt tape rundt omkring betonstagen, så det slutter helt tæt.

Step 5
Nu kan du male den nederste del i den farve du ønsker. 


Det er dejlig nemt og sjovt at støbe lysestager, selvom det sviner en del. God fornøjelse :)

4 kommentarer:

 1. Er det lige meget hvad for noget sand, man bruger? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ud fra min erfaring kan man bruge alt slags sand, men helst uden for store sten i. :)

   Slet
 2. Hvad hedder den maling du bruger? De er så fine:)

  SvarSlet
 3. Brugte du kun energi drik dåsen til lysestagen?

  SvarSlet