Ingredienser (ca. 60 stk.):
125 g past. æggehvider
350 g lyst rørsukker
korn af 1/2 vaniliestang
1/2 tsk. ekstra rørsukker
100 g god chokolade
Fremgangsmåde:
- Pisk æggehviderne til de er ganske luftige. Tilsæt undervejs rørsukkeret lidt efter lidt, mens der stadig piskes. Stop først når marengsblandingen er blevet helt stiv.
- Flæk vaniliestangen på langs og skrab kornene ud. Bland kornene med den ekstra 1/2 tsk. rørsukker, så kornene skilles ad. kom derefter det hjemmelavet vaniljesukker i marengsen, hvor det røres godt sammen.
- Hæld marengsen i en sprøjtepose med en mellemstor stjerneformet tylle. Sprøjt den ud på bagepapiret i små toppe, med en omkreds som en 2-krone.
- Derefter finhakkes chokoladen, og drysses over de hvide marengstoppe.
- Bag dem i ovnen ved 120 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time.
De færdigbagte kyskager kan opbevares i en tætsluttende beholder i op til 1 uge.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar