onsdag den 25. december 2013

HÅNDSÆBE MED EN DUFT AF LAVENDEL

I dag har jeg for første gang nogensinde kastet mig ud i at lave min egen hjemmelavet håndsæbe. Dette var super hyggeligt og kan varmt anbefales. 

Det du skal bruge er:
Sæbemasse (kan købes i div. hobby foretninger)
Tørret lavendel
Duftkoncentrat af lavendel
Farve
Forme

Fremgangsmåde:
Smelt sæbemassen i et vandbad. Det er vigtigt, at den ikke begynder at koge og den må ikke overstige 85 grader! Dernæst blander du de tørrede lavendelblomster i den varme sæbemasse - forsigtigt, hvis du rører for meget rundt i den varme sæbemasse, risikerer du, at der dannes luftbobler.

Når sæbemassen er størknet på overfladen, tilsættes farven dråbe for dråbe, til du har fundet den ønskede farve. Pas på med at tilsætte for meget farve, idet det kan smidte af. Dernæst lader du sæbemassen køle så meget af, at den har dannet en tynd hinde på overfladen. Denne trykker du forsigtigt ned i den varme masse, og tilsætter derefter duftkoncentratet. 

Dernæst hældes den færdige sæbemasse i formen (Jeg har brugt en kakaokarton), og lader den hærde i 2 timer. Herefter kan den tages ud af formen, og evt. skæres i skiver. Lad nu de færdige sæbestykker tørre i et til to døgn. 

De færdige sæbestykker opbevares indpakkede i plastik, for at opnå en længere holdbarhed. Der er da ikke noget bedre end at kunne pryde sit badeværelse med en omgang hjemmelavet, velduftende sæbe. Pak nogle sæbestykker ind i cellofan og glæd én du holder af. Du kan evt. printe dit eget skilt og sætte på.

TIP: Støb sæben i flere lag. Lad hvert lag afkøle så meget, at der dannes en sej hinde på overfladen, inden det næste lag hældes på. 


God fornøjelse :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar